Wysłany: 07-03-2010, 3:03 Wskazówki w zegarach
Oglądam sobie ostatnio zegary w różnych AXach i na aukcjach i zauważyłem że w prawie każdym wskazówki w pozycji "0" zatrzymują się w różnych miejscach. Kiedyś spotkałem się z opinią że jak tak jest to w zegarach na pewno było grzebane i ktoś źle włożył wskazówki przy montażu. Zauważyłem że u mnie np. jak bez kluczyka to jest tak 2-3 mm nad zerem, ale jak zatrzymam się podczas jazdy to już prawie w połowie między "0" a "20"... Na obrotomierzu też delikatnie nad zerem na wyłączonym silniku... Czy to normalne? Jak jest u Was? Czy ma ktoś zegary na 100% nie grzebane i może napisać jak u niego to wygląda?
U mnie cyka po wymianie, więc to nie to.
Im szybciej tym głośniej, tak?
_________________ Staraj się pisać posty po polsku, najlepiej jak potrafisz.
Posty i tematy w których nie wiadomo o co chodzi albo są niezgodne z zasadami tego forum lub netykiety będę usuwał.
Wysłany: 09-03-2010, 3:57
tak im szybciej tym głośniej, wydaje mi sie ze jak jest deszczowo to ciut mniej...jak mi mechanik robił skrzynie i zakładał linke z powrotem to mówił ze ma obrobiony ten uchwyt od strony skrzyni, ale cykanie to raczej sprawa licznika bo sama linka chodzi praktycznie w oleju i nie powinna....
moim zdaniem to cykanie jest jakas wada fabryczna w predkosciomierzu bo u mnie rowniez im szybciej jade tym glosniej cos cyka (zaczyna od 40-50km/h) a obrotomierza nie posiadam
_________________ Koniec świata będzie wtedy, gdy drogowcy zaskoczą zimę....
_________________ Staraj się pisać posty po polsku, najlepiej jak potrafisz.
Posty i tematy w których nie wiadomo o co chodzi albo są niezgodne z zasadami tego forum lub netykiety będę usuwał.