Wysłany: 02-02-2010, 4:15 Wymiary belki
Ma ktoś moze wyciagnieta kompletna belke z samochodu? potrzebuje jednego wymiaru bo niestety z zalozonymi kolami go nie wymierze. Moze byc belka 3 lub 4 sruby obojetnie
_________________ <Dużo Potu,Krwi i Pracy...ale cytrynie się nie odmawia >
Wysłany: 02-02-2010, 7:29
potrzebuje znac szerokosc od jednego bebna(od miejsca gdzie styka sie bęben z piastą koła)do drugiego bebna i tego samego miejsca. Jednym słowem cała szerokosc belki.Rozumiem ze masz belke 3 sruby
Wysłany: 03-02-2010, 12:22
umnie nie nastapi wymiana belki bo wymienialem ja dla samego obnizenia w zeszlym roku w ogródku na trawie i teraz tylko jezdzic Nie jest to zbyt skomplikowane i idzie sprawnie
Podłączę się
Mam średni luz na prawym kole i chcę zmienić łożysko bez względu na stan czopa.
Zabrałem się do roboty ale nie mam torxa do śruby w drażku.
Jeśli ktoś rozbierał wachacz napiszce jak się do tego zabrać ,czy wykręcę tą śrube bez palnika i jak ściągnąć wachacz.
Ostatnio zmieniony przez balieda 14-02-2010, 10:58 , w całości zmieniany 1 raz
U mnie torx się przekręcił na tej śrubie.
Ponieważ belka i tak była mocno zużyta, to odkręciłem tą śrubkę młotkiem i przecinakiem.
Wahacz też zdjąłem za pomocą młotków i drewnianych klocków zgodnie z zasadą "nic na siłę- wystarczy wziąć większy młotek"
Przy składaniu zastąpiłem tego torxa zwykłą śrubką na klucz 13