Wysłany: 05-02-2010, 12:47
pompa wody znajduje się pod obudową rozrządu. Musisz ściagnac obudowe rozrządu, ściągnąć pasek rozrządu i jak masz koło od wałka rozrządu, to niżęj masz napinacz(gładka rolka) a jeszcze niżej masz koło zębate od pompy wody, albo na odwró najpierw pompa a później napinacz, nie pamiętam dokłądnei ale raczej tak jak na początku pisałem. Po ściągnięciu paska rozrządu, tam będziesz miał pewnie ze 3śrubki od pompy odkręcasz je, wyciągasz pompe wkładasz nową, przykręcasz śrubki zakładasz pasek rozrządu, sprawdzasz czy znaki się zgadzają, napinasz pasek, sprawdzasz jeszcze raz znaki,dokręcasz rolkę napinacza, bierzesz klucz 21(u mnie taki był) robisz pełen obrót wałka rozrządu i ponownie sprawdzasz znaki, jeśli się zgadza zakładasz obudowę rozrządu i cieszysz się dalszą jazdą ze sprawnym chłodzeniem dokładniej całej wymiany chyba nie da się opisać no może powinienem dodać że rozrząd jest z lewej strony jak patrzysz na silnik od przodu. No mógłbym jeszcze podać rozmiary kluczy ale nei pamiętam, wiem że obudowa rozrządu na 10 jest
_________________ Czarny mat jest dobry na wszystko
Następnym razem pisz pytanie w poście, sam tytuł nie wystarczy.
W tytule nie używamy słów pomocy, help itp, które tylko utrudniają wyszukanie tematu i pomoc użytkownikom w przyszłości.
//Wszystkie OT poszły do kosza.
_________________ Staraj się pisać posty po polsku, najlepiej jak potrafisz.
Posty i tematy w których nie wiadomo o co chodzi albo są niezgodne z zasadami tego forum lub netykiety będę usuwał.