Wysłany: 02-02-2010, 10:39 kola krzywo stoja z tylu.pomocy.
witam.Jestem świeżym posiadaczem citroena ax i jestem nowy na forum.potrzebuje pomocy kogos kto sie zna na tych autach.Problem polega na tym że koła tylne krzywo stoja (gdy sie patrzy z tylu auta wyglada to tak / \
amortyzatory zostaly wymienione lecz dalej tak to wyglada. bede wdzieczny za pomoc w tym temacie.pozdrawiam
albo masz łożyska do wymiany albo jak już mocno krzywo ci stoją to belka do wymiany bo też mam troche krzywe ale 1 koło i w dodatku siadnięte z 1 strony pozdrawiam
_________________ Za górami,za lasami, żył Citroen AX z rajdówkami.Zamiast nitro włączył ssanie, i rozwalił sportomanie...
Cytat:
A ci którzy traktują Citroen-A Ax jako worek treningowy to po prostu są szujami!!!!!
Wysłany: 03-02-2010, 8:56
Belka do regeneracji na Allegro jest firma która zajmuje się regeneracją belek. U mnie też mam koła w kształt / \ ale ja mam z innych przyczyn bo mam samochód lekko spuszczony z tyłu a po za tym mam opony 145/80 R13. Ale u ciebie to na Bank jest do regeneracji belka.
Wysłany: 03-02-2010, 10:10
tylko weźcie pod uwage że koła z tyłu zawsze się rozchodzą u dołu a odwrotnie z przodu, wiec kwestia jak to jest u niego zaawansowane, ja też myślałem że mam belke do wymiany dopóki nie zobaczyłem na ulicy C-15 która ma te koła chyba na 45 stopni a jeździ i wozi ciężary
Wysłany: 03-02-2010, 11:11
No właśnie jemu zrobiło się dosłownie Negatyw kół tylnych a nie patrzcie po tym co ja pisze że mam to samo też koła w pozycji / \ bo ja mam samochód spuszczony z tyłu lekko.
Wysłany: 03-02-2010, 11:41
o kurde masz tył na glebie chyba masz spuszczony bo belka wyje*ana jak trampki Pele'go przy kołach w negatywie (ale nie takim przypadkowym tylko zamierzonym) samochód lepiej się prowadzi, takie moje subiektywne odczucia
_________________ Czarny mat jest dobry na wszystko
Wysłany: 03-02-2010, 11:46
opuszczenie belki nie ma wpływu na negatyw z tyłu. To nie wachacze. Ja mam belke opuszczona o 11 cm i nie mam negatywu z tyłu. Z przodu mam opuszczone mocno i juz jest lekki negatyw ale tam jak mowilem sa wachacze wiec sie tak robi. Przypominam tez ze nigdy kola w axie nie beda staly w 100% prosto nawet jak belka bedzie nowa, dopiero im wieksze obciazenie tym kola cofaja sie do tyłu i ida w negatyw. Tak działa belka
_________________ <Dużo Potu,Krwi i Pracy...ale cytrynie się nie odmawia >
Wysłany: 03-02-2010, 11:54
mi z tyłu idą prosto, i nie wiem czy robi tu różnice że belka od saxo a z przodu mam trochę zglebione tylko a negatyw jest porządny, ale i zawias już wytelepany...
_________________ Czarny mat jest dobry na wszystko